Хто написав біблію? Об'єктивну думку

традиційні помилки

Біблія - священна книга для значної частини населення Земної кулі, причому багато хто з них сліпо вірять, що вона була написана самим Господом або як мінімум з його слів. Цьому можна знайти достатньо підтверджень, особливо це стосується реальних історичних подій, так чи інакше завуальованих священними текстами. Ця стародавня книга - просто джерело мудрості, з якими навіть не представляється можливим вступити в суперечку.

хто написав біблію

Але все це тільки на перший погляд. Адже якщо підійти до цього питання з іншого боку, то стає зрозумілим, хто написав Біблію насправді, а також навіщо йому це було потрібно. Постараємося в цьому розібратися.



Хто написав Біблію. думка богословів

Хто, як не особистості, "особливо наближені до Господа", зможуть повною мірою відповісти на настільки делікатне питання, яке хвилює розуми деякої частини прихожан? Правда, наскільки правдиві будуть їхні відповіді, судити тільки тим, хто їх заслухає. Отже, за словами вчених мужів, сама Біблія, Новий Завіт і Старий Завіт написані пророками, виходячи з отриманих бачень, які були надіслані їм понад (читайте - Господом). Причому імена цих пророків, крім Іоанна Богослова ( "Апокаліпсис"), знайти не представляється можливим. Можна цього, звичайно, повірити, а можна звернутися до іншого делікатного питання про те, як назвати людину, яка вважає, що уві сні він розмовляє з Господом, а решту часу мовить отриману істину народу.



з чого складається бібліяХто написав Біблію. думка містиків

Містики здатні будь-яку, навіть саму незначну річ наділити надприродними здібностями і прихованим змістом. Такі собі "витрати професії". Але їхня думка, як не дивно, більше схоже на правду. Вони вважають, що Біблія - це своєрідне зібрання вікової мудрості народів, покрите вуаллю буденності, щоб знайти її зміг тільки той, хто перейметься Божественним світлом. З цим доведеться погодитися, адже тільки ті, хто знаходить фанатизм, можуть сліпо вірити кожному сказаному слову, стверджуючи, що кожна сказана фраза наділена здоровим глуздом і є Істиною.

біблія Новий ЗаповітХто написав Біблію. думка істориків

Різні дослідники, схильні порівнювати історичні пам`ятники, вважають, що більшість подій, описаних в Біблії, вже були описані в інших книгах або легендах древніх народів. Дійсно, неможливо не побачити очевидного подібності Нового Завіту з найпоширенішими легендами різних народностей: Один, Геркулес, Геракл, Озіріс. Всі ці персонажі були дітьми якогось божества, посланими в наш світ різними способами, несли Божественну істину і загинули (померли не своєю смертю). Але навіть історики схильні до проникнення в Божественне світло, вони часто починають шукати якийсь код, що дозволяє зрозуміти істину світобудови. Судити про його існування, як і про доцільність його пошуків, поки ще рано. Час все покаже.

Хто написав Біблію насправді

Чи готові отримати по-справжньому об`єктивну відповідь? Але для того щоб повною мірою відповісти на це питання, доведеться спочатку звернути увагу на те, з чого складається Біблія: це перш за все численні історії пригод єврейського народу, які завершуються добре завдяки втручанню згори. Орієнтовна структура кожної з них: опис проблеми, опис труднощів, позбавлення від труднощів. А деякі історії і зовсім повчальні і містять мораль ( "Вигнання з Раю", притчі), яку сміливо можна застосувати до сьогодення, не боячись помилитися. Виходить, що Біблія - це історична праця, опис історії одного народу, засноване на реальних подіях і присмачене легендами тієї місцевості, на якій йому доводилося перебувати. Це що стосується Старого Завіту (до речі, малої частини іншої священної книги - Тори). Новий Завіт - опис життя реально існуючої особистості, що займається пропагандою нових поглядів, записане одним з його послідовників. У ньому теж можна знайти і повчальні історії, і розумні думки, але він залишається художнім твором.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!