Молитва за сина. Сильні молитви матері про дітей

Коли у батьків з`являється дитина, вони відчувають надзвичайну радість і наснагу. Кажуть, що дитя - подарунок Господа. Згодом малюк підростає, а разом з цим з`являються і проблеми. Часом важко впоратися з власними страхами. Адже синок намагається приймати автономні рішення, будувати життя самостійно. Далеко не кожен хлопчик радиться з матір`ю. Подолати непотрібну біль, перемогти занепокоєння допоможе молитва за сина. Є вона в кожній релігії. Але ми поговоримо про православ`я.

молитва за сина

Для чого звертатися до Господа?

Зрозуміти, що таке молитва за сина, необхідно з усвідомлення власних потреб. Часом батьки страждають надмірною егоїзмом. Вони бажають дати дитині те, що вважають цінним. Але ж у вас росте інша особистість, далеко не в усьому тотожна предкам. У юнака формуються власні погляди, цілі. Він сам бажає керувати життям, приймати рішення. Молитва за сина в першу чергу є батьківської підтримкою юному (або вже не зовсім) синові. У неї вкладаються любов і підтримка, а не власні уявлення про те, що правильно. Навіть подумки не слід диктувати йому, що робити. Чоловік стає справжнім, надійним людиною, коли має право вибору. Нехай навіть його кроки іноді будуть помилковими. По-іншому чоловікові не виховаєш. Так і залишиться «маминим синочком». Тому молитва за сина - це звернення до Господа з проханням благословити його, бути поруч, підтримувати і так далі. Розумієте, батьки мають над своїми чадами не тільки реальну владу. Духовна набагато вище. Вони пов`язані найміцнішими узами. Від думок матері або батька безпосередньо залежить доля чада. Тому, до речі, не рекомендується забивати голову всякими жахами. Вони мають властивість втілюватися.

молитва матері про сина

Молитва матері про сина



Особливе значення для чоловіка (станемо назвати так нащадків, незалежно від віку) має відношення до нього жінки, яка подарувала їй життя. Її любов і турбота формують особистість змалку, підтримують моральне обличчя все життя. Є таке поняття: сором. Перед матір`ю чоловіка бояться зганьбитися, розчарувати її. Ось про це і підноситься молитва Богородиці. Жінці слід просити Діву Марію не просто оберігати сина, а й навчати його, підштовхувати до духовного зростання. Це важливіше, ніж захистити від хвороб або злих людей. Як правило, найголовніший ворог чоловіки сидить в глибині його власної душі. Справитися з ним може тільки дуже сильна особистість. Молитва матері про сина, як правило, вимовляється своїми словами. Звичайно, є спеціальні тексти. Тільки користуватися ними стоїть в тому випадку, коли проникаєте в глибину їхнього змісту. Слова, сказані автоматично, не від серця, нікому не допоможуть. Навіщо така молитва за сина? Сильна її сторона в тому, що вона спрямовує чоловіка до справедливості і праведності. А зробити це можна лише серцем.

молитва богородиці

текст

З самого дитинства рекомендується молитися про своє нащадку. Це робиться, коли мати годує дитину грудьми, укладає спати або спостерігає за його іграми. Батькові теж не варто залишатися осторонь. Молитва Богородиці, принесене мамою, має особливу силу. Вона здатна вберегти чоловіка від гріха. А це дуже важливо для його майбутнього життя. Вона така: «Богородиця пречиста! Любов`ю своїм святим захисти отрока (ім`я). Стоячи біля престолу Господа нашого Ісуса Христа, випроси для нього благословення і турботи. Нехай шлях його буде угодний Господу. Нехай виконує заповіді Його, працями своїми прославляючи Бога! Амінь! ». Наведений текст не обов`язково вчити. Навпаки. Слід вникнути в його зміст, а також прочитати інші молитви.



молитва за сина сильна

Чи обов`язково дотримуватися канонічних текстів?

Матерям і батькам властиво переживати разом з дитиною все складні моменти. Тобто моляться віруючі постійно. Зубки ріжуться, дитина плаче - ми просимо допомоги у Господа. У школі бійка трапиться або інше непорозуміння - і в цій ситуації хочеться захистити сина. А про дорослі проблеми взагалі не хочеться думати. Кожен раз рекомендують спеціальну молитву. Їх, до речі, багато. Можна, звичайно, купити молитвослов і читати з нього. Але тільки розмова з Господом - справа індивідуальна. Ісус говорив, що щирість молитви набагато цінніше, ніж проходження текстів. У молитву слід вкладати смиренність і віру, а не відзначатися знанням старослов`янської, на якому в основному надруковані збірники. Та й незнайомі слова, як правило, відволікають від змісту вашого заняття. А як сконцентруватися, якщо думки блукають десь в лексичних нетрях? Можливо, варто пожертвувати пропонованими церквою текстами, якщо ви їх не розумієте або не відчуваєте.

молитва про допомогу синові

Як самостійно звернутися до Господа

Для початку слід відпочити від метушні. Зупиніться і поміркуйте, а чого, власне, хочете? Це вкрай важливо. Сенс вашого звернення повинен бути духовним. Наприклад, в ситуації, коли хлопчик часто б`ється, що станете просити? Щоб був покірним, сильним, мудрим? Насправді необхідно молитися про те, щоб Господь направив сина за власними слідами. Нехай дитина зрозуміє, для чого йому такі ситуації, наповнені агресією. Тоді він стане ставитися до цих подій виважено, перестане гніватися. Так слід міркувати і в інших ситуаціях. Розумієте, мати все життя наставляє дитини. Вона, в принципі, веде його до Господа. Суєтності на цій дорозі бути не може. Тобто батькам слід мудро і відповідально підходити до молитви, а не випрошувати благ для улюбленого чада. До речі, багато церковнослужителі говорять про необхідність використання канонічних текстів саме тому. У них вже вкладено всю необхідну мудрість.

Молитва про допомогу синові

У певних ситуаціях батьки не можуть безпосередньо вплинути на дитину. Чоловік прагне до самостійності практично з народження. Ось і не залишається нічого іншого, тільки бесіда з Господом. Говорити рекомендується так: «Боже Всемилостивий! Убережи сина мого (ім`я) від гріха! Вклади в душу його вір міцну, навчи довіряти і міцно любити Тебе, рятівника нашого. Боже, направ раба Твого (ім`я) по шляху справедливості і добра. Нехай працює на славу Бога. Нехай прагнути до чистоти думок і увійде в Царство Небесне! Амінь! ».

Інший раз запитують, чи може мати посприяти створенню сім`ї своїм чадом, чи існує спеціальна молитва? Щоб син одружився, потрібно прищепити йому справжню віру. Адже обов`язок кожного чоловіка - заснувати власний рід. Про це і слід думати, коли молитеся. Просіть Господа, щоб Він направив чоловіка саме цим шляхом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!