Про те, як правильно сповідатися перед господом богом

як правильно сповідатисяПримирення з Богом ...

Сповідь, або Таїнство, - це примирення з Господом Богом. Абсолютно чистих душею і совістю людей просто не буває! Саме тому питання віросповідання перед батюшкою важливий для кожної людини, проте не кожен з нас це розуміє ... Більш того, сьогодні далеко не всі люди знають, як правильно сповідатися перед Всевишнім, між тим як попросити вибачення у Нього прагне кожен ... Зараз ви дізнаєтеся, що таке Сповідь, чи потрібно до неї якось готуватися і, власне кажучи, як вона проводиться.

Як правильно підготуватися до Сповіді перед Господом



Церква і її статут не вимагають якоїсь певної підготовки - дотримання поста або будь-яких молитовних правил. Господь залишив для нас грішних Святе Письмо - Біблію. У ній і розповідається про те, як правильно сповідатися і причащатися. Однак не кожна людина здатна зрозуміти мову Біблії, тому посередниками між ним і Словом Божим виступають церковні священнослужителі. Вони є провідниками в Таїнстві Сповіді між смертними і Богом. Якщо ж ви не розумієте Біблію і не наважуєтеся запитати у батюшки про те, як правильно сповідатися, тобто ще один вихід - книжка під назвою "На допомогу тим, хто кається", написана на доступному будь-якій людині мовою. Вона продається в будь-якому Храмі. Купіть і ознайомтеся.

Що ж таке Сповідь?



як правильно підготуватися до сповідіМи всі говоримо про те, як правильно сповідатися, але ще жодного разу не згадали про те, що ж взагалі таке Сповідь. Це наша розмова із Всевишнім, розкриття Йому своїх гріхів, покаяння ... Як ми вже помітили, відбувається це через "сполучна ланка" між нами і Богом - священнослужителів. Відкрито сповідаючись перед батюшкою, ми мучимо свою гординю, яка і вселяє грішної людини брехливе думку, що Сповідь - це звичайне усвідомлення гріха самою людиною без участі в цьому церкви та священика. Це не правильно! Отже, якщо ви вирішили покаятися перед Господом, то приходьте до церкви саме до Нього, а не до батюшки або свого другого "я". Говорити слід про тих вчинках і помислах, які мали місце бути з часів останньої Сповіді. Розповідайте Господу про свої минулі гріхи.

В який час слід сповідатися?

Покаяння відбувається в період перед Божественною Літургією, під час самої Літургії, але перед Причастям або ж на вечірньому Богослужінні. У рідкісних випадках, коли число бажаючих покаятися досить велике, батюшка призначає певне для Сповіді час.

Покаяння ...

Для людей, не знайомих з тим, як правильно сповідатися, ми розкриємо принцип цієї процедури. Отже, той, хто кається людина, підійшовши до анал, вимовляє батюшки своє ім`я і починає вимовляти слова, які сповідують його загальні гріхи. При цьому він повинен згадати про свої пристрасті. як правильно сповідатися і причащатисяДалі вимовляються ті гріхи, які він бачить за собою самостійно, зазвичай вони каменем лежать на його плечах, приносячи муки совісті. Наприклад, це зради, аборти, сварки з батьками, злодійство і так далі. Коли батюшка вислухає його Сповідь, то поставить (якщо вважатиме за потрібне) будь-які питання, а після - дасть наставляння. Коли ж людина щиро покається, священик побачить його прагнення до виправлення і покриє голову грішника єпитрахиллю (вертикальною смугою тканини на грудях облачення священнослужителя), після чого прочитає "дозвільну" молитву. Після цього покаявшийся прихожанин перехрещується, цілує Православний Хрест і Євангеліє, а також бере у священика Благословення. Якщо Сповідь була щирою - гріх прощений Господом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!