Як правильно молитися: рекомендації для православних

Звернутися до Бога можна в будь-якій ситуації і за допомогою будь-яких слів - це, в будь-якому випадку, буде вважатися молитвою. Якщо молитва щира і підноситься від чистого серця - Господь її почує, а допомогу надасть саме тоді, коли це буде найкращим для вас. Часто людина ображається на Бога через те, що те, що просимо дається не відразу. У Творця може бути особливий задум, який не відповідає власної волі прохача. Як правильно молитися?

Повернутися до пропущеного

як правильно молитися

Дуже важливо вчитися концентрувати свій розум на словах молитви. Ніколи розум не стає настільки розсіяним, ніж коли недосвідчена людина намагається читати вже створені іншими людьми звернення до Бога. Як правильно читати молитви? З максимальним зосередженням, якщо ви відволіклися, згадуйте останню усвідомлену фразу - і повертайтеся знову думками до молитви. Навіть якщо вас відволікають від процесу роздуми про Бога, начебто хороші думки, все одно намагайтеся повернутися до того місця в молитовнику, на якому ви відволіклися.

Для чого потрібен молитвослов



як правильно читати молитви

Чому потрібно читати готові звернення до Бога? Справа в тому, що в православній Церкві існує цілий пласт знання - Святе Передання. Це писання Отців Церкви, які і створили наші сучасні збірники молитов. Ми поважаємо їх досвід і довіряємо їх знання людської душі, тому молимося їх словами до Бога. Звичайно, додатково можна звертатися до Всевишнього на власний розсуд. Як правильно молитися своїми словами? Уявіть себе перед Богом і зверніться до нього вголос або про себе.

Обережно!



Святі отці Украй не рекомендується представляти під час молитви образи, навіть образи ікон. Максимум що можна робити - дивитися на ікону перед очима, читаючи молитви. До речі, увагу набагато легше сконцентрувати, якщо вивчити напам`ять молитви. Тоді ви майже не будете відволікатися, читаючи перед іконами своє правило. Чому не можна представляти образи? Тому, що ви стаєте уразливими перед темними силами, які можуть вселити вам думка про вашу особливості, що часто буває, коли людина володіє хорошим уявою.

У важку хвилину

як правильно молитися в церкві

Як правильно молитися в важких ситуаціях? Взагалі, в таких випадках добре відігнати демонів і закликати Святого Духа. Захищає від слуг Сатани молитва Чесному Хресту і також Псалом 90, а Святого духа закликають за допомогою молитви «Царю Небесний ...». Якщо ж ви в ситуації, коли важко зосередитися, читайте короткий варіант молитви Чесному Хресту. Ці писання творять чудеса, якщо ви довіряєте Богу.

Соборна молитва

Як правильно молитися в церкві? Потрібно вчитися слухати читане і розуміти церковнослов`янську мову. Можна купити книгу про богослужіння і вивчити, щоб розуміти, що відбувається під час служби, тоді вам буде легше. Коли священик молиться про людей вголос, називаючи імена, ви можете подумки називати своє ім`я та імена близьких вам людей. Церковна молитва набагато сильніше приватної, тому недостатньо просто звертатися до Бога будинку самостійно, необхідно ще й відвідувати церкву.

висновок

Нескладно навчитися молитися, набагато важче - продовжувати читати мови, коли перший стан захоплення від регулярного священнодійства пройде. Ці перші світлі почуття називаються «закликає благодать» і тривають недовго. Знайдіть в собі сили залишитися з Богом, навіть коли вам важко.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Увага, тільки СЬОГОДНІ!